Många långa mil och första advent

Vem trodde att vintercykling i Sverige kunde se ut såhär? Helgen bjöd på fina vägar, visserligen lite växlande väderlek och en hel del regn, men också frostiga, hårda grusvägar och strålande sol. Jag hängde på Hymerkillarna på distanspass både lördag och söndag och slog distansrekord i både sträcka och tid.

På lördagen rullade vi ner mot Ulrika och vidare mot Boxholm på grusvägar och stigar med växlande kvalitet. Vissa var frusna och torra, andra spåriga och några lite blöta. Värst var den obefintliga stigen som inte ens google maps visade, men google vet tydligen inte allt för stigen fanns även fast den kanske inte direkt var cykelvänlig… Efter drygt 9 mil var vi framme i Boxholm för att fika. Inte en sekund för sent…eller jo…drygt 1800 sekunder för sent faktiskt. Fiket hade nämligen stängt en halvtimme tidigare! Men sån tur var så släppte dom in ett gäng fikasugna cyklister. För mig var det räddningen, 4 timmar utan att kunna gå in och kissa var liiiite för mycket efter 2 koppar kaffe på morgonen.

Det här är inte bilder från helgen men hösten/vintern har faktiskt börjat leta sig ner ända till Östergötland så på vissa ställen var det lite halvvitt även i lördags. Också en obligatorisk helgfika med choklarboll och kaffe dränkt i kanel, det är ju ändå december!

På söndagen hade jag tänkt mig ett lugnt pass med fokus på återhämtning och fika. Det slutade med kantvind och att jag fick en hand i ryggen sista 15 km för att inte bli avhängd! Efter dryga 6 timmar på lördagen var benen redan rätt slitna och en lugn fikarunda blev det verkligen inte för min del, men det var det värt när det såg ut såhär sista timmarna efter den välbehövliga pausen i Väderstad.

IMG_4510
Här har Viktor fått punka, han valde i alla fall ett väldigt fint ställe att få det på! Tyvärr är jag dålig på att ta upp kameran annars…

Totalt blev spenderades över 10 h på sadeln i helgen och närmare 28,5 mil avverkades, PÅ MTB! Det är verkligen den tuffaste helgen jag har varit med om på cykel men det lär bli fler framöver, än är det långt kvar till tävlingsformen ska infinna sig!

Förövrigt har jag jobbat ”stenhårt” och fixat julfint på mina två arbetsplatser i Norrköping och Linköping. Tänk att det är den 5:e december och jag REDAN har fått klä TVÅ julgranar!! Helt amazing! Ett pepparkakshus är även under konstruktion här hemma men bygget har fått ta en paus eftersom dekoratörerna fick inspirationsbrist efter alldeles för många mil på mtb i helgen… Om det hinner bli färdigställt innan dekorationsmaterialet blir uppätet återstår att se. Ena taket har dessutom börjat ge vika på ett oroväckande sätt, så läget är minst sagt kritiskt just nu 😛

Jag var kanske lite övertaggad, men det får man väl vara när man får chans att jobba en hel dag med Michael Bublé i bakgrunden och doft av glögg och pepparkakor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s