Svanesund 3-dagars

Fredag: Prolog 1,1 km backe

Lördag: GP på förmiddagen, 30 min + 2 varv och tempolopp på eftermiddagen, 20 km

Söndag: Linjelopp, 4×18 km

 

Så såg programmet ut för min helg. Vi åkte ner i Hymerbussen på fredagen (en bilfärd som btw var en lättnad att överleva med tanke på bussens skick, no offence om någon hymerit läser det här men det är bra att ni är inne på att köpa en ny 😛 ) och kom fram lagom tills att det var dags för mig att värma upp inför första etappen. Det var jättesvårt att veta hur hårt jag skulle våga gå och jag kroknade lite på slutet i sista knäppen innan målgång. Jag blev 9:a men hade inte tappat mycket tid på de som var framför mig. En helt ok insats men inte mer än så.

IMG_2886
Ibland hinner man le in i kameran 😀

Dagen därefter startade med GP. Banan mätte drygt 1 km och var ganska enkel tekniskt, med undantag för en vänsterkurva in på en smalare cykelbana. Däremot fanns det få ställen att kunna plocka placeringar på så det gällde att hålla sig långt fram för att slippa jobbiga igångdrag i varje kurva och ryck. Jag hängde inte alls med första varven. Det gick rent ut sagt skit och jag tror att jag nästan låg sist ett tag. Jag var väldigt nära på att gå av för benen kändes väldigt tunga och sega. Men jag bet mig kvar och började istället avancera. 30 minuter har sällan gått så snabbt! Helt plötsligt var det bara 2 varv kvar och jag höll mig långt fram. Lite för långt fram… Det var svårplanerat inför spurt. Endera skulle man ha gått ifrån i sista backen. Eller så hade jag fått tips om att ligga hyfsat långt fram men inte längst fram för att få med mig fart in på upploppet. Jag gjorde inget av det utan kom in på upploppet som 2:a i klungan… Jag lyckades hålla undan hyfsat och ta mig in på en 5:e-plats men det kändes som en misslyckad spurt. Det var dock inte enbart en taktisk miss för mina ben räckte inte till mer.

IMG_0758
GP inne i Svanesund

 

IMG_0775
Studerar målfoto med Hymers egen fotograf, jag blev inte bättre än femma på hans bilder heller…

Efter loppet åkte jag iväg med stora delar av min fanclub, bestående av farmor, farfar och pappa, ut på Tjörn och åt lunch i solen på en supermysig restaurang precis vid havet. Bra start på återhämtningen inför tempoloppet på eftermiddagen!

IMG_4154
Björholmens Marina på Tjörn
IMG_4162
Supergod lunch!!

Eftersom jag inte har någon tempocykel hade jag inte jättehöga förväntningar på loppet. Mitt mål var att göra mitt bästa och försöka att inte bli omåkt av alltför många av de som startade bakom mig. Det gick ungefär som väntat. Jag var stark och höll jämt med de andra uppför men tappade så fort det gick nerför eller blev platt. I mål var jag först en väldigt besviken 11:a men med lite distans till det hela måste jag väl erkänna att det inte var så himla dåligt som jag tyckte där och då. Loppet fick mig att inse två viktiga saker:

  1. Man kan inte komma till ett tempolopp där stora delar av den svenska dameliten på cykel är samlad, utan tempocykel och utan att ha tränat tempoliknande träning och tro att man ska vara jämstark med dem på tempo. Det funkar inte så…
  2. Jag behöver en tempocykel!
IMG_2835
Alla lyssnar på tävlingsledningen när de informerar om var man kan plocka bonussekunder!

Den avslutande etappen var ett linjelopp över 72 km med start kl. 08:05 på söndagsmorgonen. Kroppen var fortfarande inte helt med och jag tror att jag har dragits med en liten förkylning under helgen. Det var tungt i backarna. Team Crescent, med sex tjejer, gjorde det inte direkt lättare för oss andra. Det var ryck på ryck på ryck och vi jagade ikapp gång på gång. Inför sista varvningen var det ingen som gick med när Emma Ahlstrand stack iväg. Det skulle visa sig vara ett dåligt drag för hennes utbrytning höll ända in i mål. Å andra sidan, om vi hade jagat ikapp hade med största säkerhet någon annan dragit iväg under sista varvet. Där kunde man verkligen se betydelsen av cykling som en lagsport. Dom tröttade ut oss andra och tog både första- och andraplatsen i loppet. Väldigt bra kört dock. I klungan blev det spurt om 3:e-platsen. Återigen var inte benen starka nog för att orka och jag slutade 5:a, igen. Totalt räckte det till en 8:e-plats. Jag tappade visserligen mycket på tempoloppet men den här helgen var inte heller kroppen på topp och det krävs för att man ska ha något på pallen att göra. Nu har jag haft en välbehövlig vilodag och laddar om inför Velothon i Stockholm om två veckor!

IMG_2920
Jag och Alexandra Nessmar går i utbrytning från klungan i backen på sista varvet. Jag orkade inte dra tillräckligt hårt nerför sen för att hålla avståndet de sista 6-7 km in i mål…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s