Burseryd – ingen solskenshistoria direkt…

Det blev en grå midsommarhelg i Burseryd. Dessvärre inte bara på grund av solskensbrist utan också för att helgen slutade i en stor besvikelse.

Anledningen till att jag var i Burseryd var såklart för att SM i linje gick där på lördagen. 126 km i form av 7 varv på en 18 km krävande och ganska teknisk bana mycket smala vägar och till och med ett grusvägsparti. Jag åkte ner på midsommarafton och bodde mitt ute på landet några kilometer utanför Burseryd. Jag och korna som stod och råmade i hagen bredvid. Det blev minst sagt ett lugnt midsommarfirande om man säger så…men jag var ju där för tävlingen och jag var SUPERTAGGAD!!!!

Själva tävlandet blev dock en kort historia. I början av varven var det en ganska snäv vänstersväng ut på en väg med lite oljegrus. Ut på andra varvet låg jag ganska långt bak i klungan. Jag rullade med och tyckte att jag hade rätt bra koll på fältet framåt. Men in i den svängen hörde jag någon som skrek till och sen var det bara stopp. Tjejen två cyklar framför mig hade fallit i kurvan och drog med sig hon som var framför mig och även jag åkte i backen. Jag kände bara ”NEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!! (och en massa fula ord som jag inte tänker skriva ner)”. Sån tur var så hade jag egen servicebil som klubben ordnade åt mig, så Mats som körde den kom fram, kollade till mig och sa att han kunde pacea mig upp till klungan. Jag har aldrig blivit pacead förut, men Mats var väldigt erfaren så vi körde. Det gick väldigt bra först men när det började gå uppför insåg jag att bakväxeln inte var som den skulle. Det gick inte att växla ner, bara upp! Ut på grusvägspartiet, som var ganska kuperat, var det inte direkt optimalt att bara ha framväxelns två lägen. När bakväxeln dessutom låg på tyngsta och liksom hoppade som om att den låg mellan två växlar insåg jag att det skulle bli tufft. I slutet av en av de brantaste backarna fick jag till och med gå av cykeln och springa upp sista biten. När jag kom upp fick jag konstaterat av en snäll scott-kille som tog sig tid att kolla på cykeln lite snabbt att växelörat var helt snett och att det inte var något som gick att laga snabbt. Blodet rann från knät och händerna. Tårarna rann ner på kinderna. Besvikelsen var ENORM. Jag fick kliva av. En DNF är aldrig kul. Det känns otroligt tråkigt att inte ha fått chansen att kämpa och göra mitt allra bästa. Nu efteråt pendlar jag mellan att känna att jag inte kunde hjälpa att jag kraschade och att beskylla mig själv för att inte ha legat lägre fram och således eventuellt kunnat undvika det. Mest är jag nog arg för att det återigen hände på ett SM. Det är tredje SM-loppet som jag kraschar på inom loppet av 1 år!!! Ganska imponerande statistik. Fast på ett negativt sätt då… Jag hoppas innerligt på att kunna ta revansch inom snar framtid, jag känner att jag har så mycket att ge!

IMG_3959
Delar av CK Hymers herrelitlag innan start på söndagförmiddagen

Resten av helgen bestod av att heja på herrlaget som körde sitt lopp på söndagen. Hymerkillarna lyckades få in Daniel Brengdahl på en 10-plats! Han körde jättestarkt! Jag åkte med några varv i servicebilen vilket var riktigt intressant och lärorikt för mig som är ny inom cykelsporten. Det är fantastiskt vilken hjälp cyklisterna kan få från teamet bakom och jag förstår också mer och mer hur cykling fungerar som lagsport! Mest imponerad är jag nog ändå över hur karavanen med servicebilar kan köra så extremt fort och ligga så tätt på alla små vägar. Efter fem-sex varv med bilen fick jag kliva av eftersom jag blev så åksjuk. Helgens andra DNF… Men den är jag mer okej med!

IMG_3952
Innan jag åkte ner till Burseryd var jag i alla fall väldigt glad i mina nya brillor!
IMG_3955
Sen blev det skrapsår och misär. En arm som är svullen, stel och färgglad också. Inte lika glad då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s