Sommar och cykel

Halloj! Nu var det alldeles för längesedan jag uppdaterade bloggen!! Jag har varit fullt upptagen med studier, jobb, träning och tävling. Men nu är det äntligen SOMMAR och jag har lite mer tid att ägna mig åt blogginlägg som förhoppningsvis kan vara kul att läsa.

I och med att det är sommar så är även tävlingssäsongen igång nu 😀 så jag tänkte starta med en snabb uppdatering på de lopp som har körts hittills.

Förutom lite löplopp på hemmaplan, t.ex. Vårruset och andra lokala 5km-lopp, var Duathlon-SM i Helsingborg först ut i år. Där kändes kroppen fortfarande lite tung men jag lyckades ändå försvara mitt silver från förra året och fick kliva upp på prispallen i år igen. Löpningen fungerade tyvärr rätt dåligt och jag fick se mig rejält slagen av den överlägsna ettan, Camilla Lindholm som var otroligt stark!

IMG_0692
Prispall och pommac
GOUP8138
Glad tjej, jag vann en SM-medalj och en grillbok 🙂

Direkt därefter åkte jag vidare till Mallis för fem dagars sol, bad och strandhäng med min familj. Det känns nästan hemskt att erkänna att jag inte tog ett enda tramptag på ön som sägs vara en cyklists paradis. Men kvalitativ återhämtning ska inte underskattas!

Nästa tävling var inte direkt planerad. Spontant sådär 4 dagar innan första start anmälde jag mig till Stockholm 4-dagars. En cykeltävling i Stockholmsområdet som består av fyra etapper, ett tempo, två linjelopp och ett GP. Jag har under våren mer och mer insett att jag tycker att cykelträningen är absolut roligast och ville testa hur det är att tävla i enbart cykel också. Resultatet blev över förväntan! Jag hamnade ganska långt efter, på en 9:e-plats i sammandraget, på första etappen när det var tempo eftersom jag varken har erfarenhet av tempo eller någon tempocykel. Men sen gick det bara bättre och bättre och jag jobbade mig uppåt. En 5:e-plats på det första linjeloppet. Två spurtpris och en 4:e-plats totalt på GP:t och en väldigt oväntad seger efter tight spurtstrid i det avslutande nationaldagsloppet. I totalen hade jag då klättrat och slutade fyra, väldigt nöjd!

 

IMG_3872
Vinst på Nationaldagsloppet, den avslutande etappen i Stockholm 4-dagars

Cykeltävlandet gav mersmak och redan nästa helg, på midsommardagen, står jag på startlinjen på linje-SM i Småländska Burseryd. Där är konkurrensen betydligt tuffare men jag ladda upp ordentligt den kommande veckan för att verkligen kunna göra mitt absolut bästa!

I en tid av terrordåd och andra hemskheter i världen måste jag även avsluta med att berätta att det ändå finns hopp för mänskligheten. Jag har mött så extremt vänliga människor den här helgen när jag har varit ute på distanspass och saker och ting inte riktigt gått som jag har tänkt mig. Jag är ärligt talat rörd av deras välvilja! I lördags i Söderköping blev jag bjuden på glass när jag cyklade solo och inte kunde lämna min cykel för att gå in och köpa glass på torget. Jag var nästan väggad vid det laget så jag är väldigt tacksam över att det gulliga paret kom fram och löste det åt mig. Att de dessutom bjöd mig på glassen var verkligen inget jag hade förväntat mig att bli! Tack så jättemycket! Dagen därefter, igår, separerade mitt däck i Horn, längst bort på 18-milsrundan. Med stor hjälp från människorna som bor i Horn fick vi tillslut tag på en kille som hade cyklat Vätternrundan och hade ett gammalt landsvägsdäck över som jag fick ta. Det var guld värt! Utan det hade jag inte tagit mig vidare. Så en stor eloge till alla er! Jag önskar att jag kunde ge er en varsin stor stjärna i himlen ❤

IMG_3764
Tummen upp för snälla och trevliga människor!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s