Simläger

Helgen har spenderats i Malmö för simboost med svenska triathlonförbundet 😀 Vi var runt 40 pers, blandat seniorer, juniorer och ungdomar, med den gemensamma faktorn att vi alla elitsatsar på triathlon. För mig som aldrig har gått på triathlongymnasium eller tränat med andra triathleter i min ålder var det jättekul att få chansen att lära känna människor som har samma ambitioner och drömmar som jag själv. Att det dessutom var simfokus på lägret gjorde det bara ännu mer passande med tanke på mitt utvecklingsmål i simningen!

img_2718
En tågstationsselfie och ett stort leende! –> Mot Malmö!

Jag satte mig på tåget ner mot Malmö på fredag förmiddag. Den som följer mig på instagram vet att jag kanske inte hade givit mig själv de bästa förutsättningarna. Jag hade nämligen lyckats bli matförgiftad och låg däckad hela tisdagen och onsdagen. Så kroppen var rätt sliten och energinivån var inte direkt på topp om man säger så! Just det i sig känns väldigt komiskt eftersom jag i somras, då jag hade blivit uttagen till landslaget för min första Europacupstävling, drabbades av hög feber och fick avstå. Inför lägret, som också var en aktivitet för att skapa framtidens landslag, hade jag i alla fall hunnit bli (tillräckligt) frisk i tid. Obviously går upplandningstrenden i rätt riktning men det hade ju varit kul att få känna sig optimalt förberedd. Det får bli nästa gång!

Lägret bestod ungefär av träna, äta, vila, äta, träna, äta, sova också repeat på det. Vi hade det superlyxigt och bodde på Scandic inne i Malmö, knapp 1 km från simhallen. Promenadvägen däremellan kan jag lugnt säga att jag kan nu. Det blev ett antal vändor. Vi hade 4 simpass på 1,5-2h vardera och utöver det blev det 2 löppass. För en som kom direkt från en matförgiftning var det minst sagt en tung belastning. På lördagskvällen var det nära att mina bordsgrannar fick skära kycklingen åt mig för att jag var så otroligt trött i underarmarna! Trots det kändes det faktiskt bara bättre och bättre för varje pass, vilket var skönt. Det var mycket fokus på teknik, nya övningar som utmanade vattenläge, timing och koordination. Glädjande nog kan jag konstatera att jag har utvecklingspotential på många punkter. Jag använder det som ett finare sätt för att säga att jag har mycket att jobba på 😛 haha men jag är på god väg och är absolut inget katastroffall. Det kändes skönt att få höra det eftersom det innebär att jag inte har slösat alla höstens timmar i bassängen på att nöta in felaktig teknik. Nu ska jag jobba vidare och förhoppningsvis fortsätta att utvecklas! Förutom att jag tar med mig massa inspiration och nyttiga tekniktips så har helgen framförallt givit mig möjligheten att lära känna ett helt gäng med underbara människor! Triathleter är allt härliga ❤ jag hoppas att vi ses snart igen!

img_2757
Hela gänget samlade inför första träningspasset 🙂 Foto från svenska triathlonsförbundets instagramsida @svensktriathlon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s