Frånvaro och återhämtning

Trots att höstträningen är i full gång och det egentligen bara är att borra ner huvudet och köra på så ska den där viktiga vilan inte underskattas. Återhämtningen är ju den fasen då kroppen faktiskt bygger upp sig, tar vara på träningstimmarna och blir starkare. Ändå känns det alltid sjukt jobbigt när kroppen säger ifrån och vill ha några extra dagars vila eller lugnare tempo. Så var fallet i slutet av förra veckan. Ingenting fungerade. Jag kände mig orkeslös, svag och på gränsen till att bli sjuk. Men efter en lugn helg så visade det sig att jag nog bara behövde slå ner på tempot och säkerställa just återhämtningen.

img_2620
Cykling i höstsolen måste väl räknas som en del i återhämtningen, jag kunde inte hålla mig!

Nu är jag i alla fall tillbaka på banan igen och har just genomfört ett riktigt bra simpass. Jag måste erkänna att jag faktiskt var lite orolig att jag skulle ha tagit flera kliv tillbaka nu när jag inte har simmat på några dagar, men det hade jag verkligen inte behövt vara. Vilan gjorde susen och även fast det självklart inte går att vila sig till några OS-guld så ska jag i fortsättningen inte ta ett par dagars frånvaro så hårt utan våga lyssna på kroppen när den säger ifrån. Den vet nog bäst själv vad den behöver!

img_2605
Taggad och glad i min snygga casalloutfit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s