Kontraster

Sommar till höst. Vila till hårdträning. Njutarpass till träningsvärk. Sovmorgnar till tidiga morgonpass. Konsterter till KM. Ja, livet har den senaste tiden bjudit på kontraster i större eller mindre utväxling, något jag måste säga att jag verkligen uppskattar. Det sägs ju att man inte ska ha för mycket av det goda och i det här avseendet så stämmer det nog!

Till att börja med är det nog få som missat att det har gått och blivit höst. Efter några underbara sensommardagar med sol och värme känns det väldigt skönt att årets mysperiod nummer 1 har tagit plats. Det är mörkt och lite kallt och tända ljus både morgon och kväll är en självklarhet. Det gillas starkt. För mig har höstens anländande också inneburit att vilan är över och grundträningen är igång. Det blev en första vecka med brutal träningsvärk! Jag trodde inte att utfallssteg med vikt kunde vara så tungt men jag kunde inte gå normalt på 4 dagar (nu ska kanske tilläggas att jag inte direkt vilade på mina sargade ben…). I min träningsdagbok skrev jag att jag kände mig som ”en stelopererad elefant” och ska jag erkänna så är det konstigt nog den känslan som jag längtade efter under min vilomånad. Det kanske låter wierd men det är liksom skönt att veta att man har tagit i ordentligt och då ska det också kännas ordentligt! Fast jag ska väl inte heller stryka under stolen med att det är väldigt skönt att benen äntligen känns normala igen 😛 återigen kontraster, just saying!

rkux5198
Kent sjunger ”ge mig nåt som känns” jag vet att det bara är att köra alldeles för många utfallssteg och grodhopp med vikt! Det känns! Jag lovar!

Som nämnt i förra inlägget ligger fokus just nu på simning så den här veckans och kommande veckors träning har och kommer till stor del att utföras i vatten. Jag har startat projekt ”bli en bättre simmare” eller som jag kallar det ”bli ett russin till jul”. Det innebär 5 pass i vattnet per vecka, vilket säkert låter lite eller normalt i vissa triathleters öron men för min del är det mer än jag någonsin simmat. Det roliga är att jag tycker att jag märker skillnad redan nu. Jag förstår att jag inte kan ha blivit bättre simmare på en vecka men det jag märker när jag simmar oftare är att vattenkänslan blir betydligt bättre och det tror jag har väsentlig påverkan på själva simningen. Det ska bli intressant att se hur det på sikt kan utveckla mig som vattendjur.

img_2125
Ganska inbjudande ändå va?

I helgen fick jag svart på vitt vart jag står i min simning i dagsläget. Jag simmade KM med LASS, 50 rygg, 100 medley och 200 fri. De två första grenarna tog jag som uppvärmning på skoj mest för att inte behöva vänta så länge efter insimmet, men 200 fri… 200 FRI!!!! Herregud vilken press jag hade på mig själv. Mitt pers var exakt ett år gammalt eftersom jag satte det på samma KM förra året och jag ville så extremt gärna slå det! I bagaget hade jag dock en sommar med väldigt knackig simning, en axel som har spökat och en viloperiod. Inte dom bästa förutsättningarna för pers…men samtidigt visste jag att simningen hade blivit bättre och bättre för varje pass under veckan och att jag hade rehabat axeln riktigt bra sista tiden. Det fanns ändå en chans, och jag tog den! Pers med drygt 1 sekund och min lördag var räddad! Mitt nya personliga rekord lyder 2:48,11 och det är en tid som jag hoppas kunna putsa rejält till nästa säsong.

Nu hoppas jag att den här veckan blir lika bra och omväxlande som den förra!

oint2712
Delar av veckans träning som inte utfördes i vatten. Överst sitter jag och trampar TC i CK Hymers klubblokal. Nere till vänster är jag på rockgympa med löparna och orienterarna på Liu och till höger rullar jag mina sargade ben på foamroller (det behövdes).

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s