Tillbaka från säsongsvila

ÄNTLIGEN! Back on track! Ny hemsida, ny blogg (den gamla hittar den som vill här), ny träningssäsong och fullt fokus på 2017! Efter att tävlingssäsongen tog slut har jag haft en månad med valfri njutarträning och en sista helt träningsfri vecka. Vi kan säga såhär, om jag i augusti kände mig lite trött och sliten efter sommarens tävlingar och cykelkrascher och besviken på DITS-avslutningen då jag låg sjuk istället för att kunna tävla i Europacupen i Malmö så är läget helt annorlunda nu efter vilan. Det har varit en härlig period där jag har passat på att göra saker som inte riktigt hinns med under intensiva träningsperioder. Jag har varit på konsert och musikal, spelat golf, umgåtts med vänner och framförallt bara tränat det jag verkligen har känt för. Sista veckan började det dock krypa i kroppen rejält, jag längtade verkligen efter att få sätta igång igen men det var väl lite det som var meningen. För första gången kan jag nog påstå att jag har förstått vitsen med så lång träningsvila. Jag har aldrig varit så motiverad att gå in i vinterträningen!

img_1621
Jag i min våtdräkt, fokuserad och taggad

Den här hösten kommer fokus att ligga på simningen eftersom det är den jag behöver utveckla för att ta ett kliv uppåt till nästa säsong. Det är lite blandade känslor inför så många timmar på badhuset men jag har liksom accepterat att jag kommer se ut som ett russin lagom till jul… fast det kommer definitivt vara värt det om det gör att jag inte är 4 min bakom efter simningen nästa år! Jag har dessutom en supermysig träningsgrupp i LASS som gör tre av veckans simpass lite extra roliga. Även fast jag är typ sämst i världen på fjärilskickar så är det ändå någonstans den där variationen på passen som jag uppskattar. Simningen hade nog känts både tråkigare och jobbigare om jag ”bara” skulle ha nött triathlonspecifika serier i frisim. Jag hoppas och tror dessutom att det är lite extra utvecklande om jag lär mig att behärska alla olika simsätt och får bättre vattenkänsla. Till helgen är det KM och då får jag ett bra kvitto på vart jag står i dagsläget!

img_1643
Min våtdräkt från ett OW-pass i somras, förhoppningsvis går den snabbare nästa år!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s